het weer in Ridderkerk

update op :    woensdag 21 oktober 2020 om 20:00 uur
volgende op: donderdag 22 oktober 2020 om 08:30 uur

De ochtend verliep bewolkt en regenachtig en dat bij temperaturen die de hele ochtend rond de 12° bleven hangen. Uiteindelijk viel er 8.4 mm neerslag bij dit weerstation. Rond het middaguur werd het droog en klaarde het even later vanuit het zuidwesten even mooi op. Echter langdurige zonneschijn was het niet want vrij snel volgende weer een gebied met wolkenvelden en uiteindelijk kreeg de zon toch maar weinig ruimte. Na een matig windje in de ochtend nam de wind in de loop van de middag toe nadat de storing gepasseerd was en stond er zelfs een krachtige wind. Daarmee werd vanuit het zuiden hele zachte lucht aangevoerd en zo kon het kwik razendsnel oplopen en kwam vanmiddag rond 16:20 uur uit op 19.2°. Op Rotterdam-Airport werd het 20° en in Limburg kwam het kwik zelfs aan de 21.3°. Zeer zacht dus voor de tijd van het jaar want normaal is het nu zo'n 13°. De verdere avond blijft het droog en wisselen wolken en enkele opklaringen elkaar af. De wind die nu nog vrij krachtig waait neemt in de loop van de avond verder af en komende nacht staat er een matig windje bij een mix van opklaringen en bewolking. De temperatuur zakt naar ongeveer 12°.

Morgen krijgen we een afwisseling van mooie zonnige momenten maar er trekken ook wolkenvelden over waardoor we ook bewolkte momenten hebben. Uit de bewolking zou met name in de middag een enkele bui kunnen vallen maar er zullen ook plaatsen zijn waar het gewoon droog blijft. Later gaat de bewolking ook wat meer overheersen. Bij een matige wind uit het zuidwesten kan het kwik nog oplopen naar zo'n 17° en opnieuw dus een zachte herfstdag en zeker in de zon en uit de wind, zal het aangenaam aanvoelen.

Ook vrijdag zien we dat weerbeeld. We krijgen het zonnetje te zien maar er zijn ook wolkenvelden waaruit mogelijk een bui kan vallen. De buienkans lijkt op vrijdag wel wat groter dan op donderdag. De wind is wel wat minder nadrukkelijk aanwezig en waait matig uit het zuidwesten bij een temperatuur die oploopt naar ongeveer 15°. Zaterdag lijkt een droge herfstdag te gaan worden. Bij een afwisseling van zon en bewolking wordt het zo'n 15° en is het aangenaam herfstweer. De nachtelijke temperaturen dalen tot rond de 9°.

Ook daarna blijft het licht wisselvallig herfstweer. Meestentijds is het droog maar op maandag zou er een bui kunnen vallen en dat na een droge zondag. Zonnige en bewolkte momenten wisselen elkaar dan af en vooralsnog komt er weinig verandering in de temperatuur. Geleidelijk aan zal de temperatuur iets gaan dalen in de loop van de volgende week maar echt ander weer zit er niet aan te komen.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer