het weer in Ridderkerk

update op :   donderdag 28 mei 2020 om 20:00 uur
volgende op:      vrijdag 29 mei 2020 om 09:00 uur

En alweer een zonovergoten lentedag. Er werden weer de nodige zonuren toegevoegd aan deze recordzonnige lente. Slechts af en toe dreven er wat stapel- en wat sluierwolkjes over maar de zon had er amper last van. Dankzij een hogedrukgebied boven de Noordzee stond er een stroming vanuit het noorden tot noordoosten en daarmee werd iets frissere lucht aangevoerd in vergelijking met de voorgaande dagen. Aangename temperaturen voor bijna iedereen want de temperatuur kwam vanmiddag uit een warme 20° bij dit weerstation. In het zuiden liep het kwik op naar 22° terwijl in het noorden het kwik met ruim 15° wat achterbleef. Er waaide een enigszins frisse matige wind uit het noorden en aan de kust was de wind zelfs vrij krachtig. Inmiddels drijven er wat wolkjes over de regio en de rest van de avond blijft dat het geval. Komende nacht wordt het weer helder en bij een afnemende wind koelt het redelijk af. Tegen het einde van de nacht kan de temperatuur gedaald zijn naar zo'n 7° of 8°.

Morgen geen verandering in het weerbeeld. De zon zal opnieuw voluit kunnen schijnen en er is weinig tot geen bewolking aanwezig. De wind draait iets meer naar het noordoosten en wellicht dat de temperatuur een graadje winst kan boeken. In de middag loopt de temperatuur dan op naar ongeveer 21° of 22° met opnieuw een hoge UV van ongeveer 7. In de nacht naar zaterdag koelt het af naar ongeveer 9°.

Ook voor het weekend komt er geen verandering in het weerbeeld. Volop zonneschijn met op zondag mogelijk wat meer sluierbewolking en ook wat stapelwolkjes maar ook dat lijkt weinig voor te stellen en de zon zal er weinig last van hebben. De overwegend matige wind waait uit het oosten tot noordoosten waarbij de temperatuur in de middag uitkomt rond de 24° op zaterdag en zo'n 23° op zondag en dus zeer aangenaam. Uit de wind en in de zon zal het duidelijk warmer aanvoelen. De nachtelijke temperaturen dalen tot rond de 12°.

Pinkstermaandag en dinsdag gaan de temperaturen verder omhoog en wordt het zomers warm bij temperaturen die kunnen stijgen naar 27° op dinsdag. Dat lijkt dan wel de warmste dag te gaan worden want na dinsdag gaan de temperaturen wel weer iets naar beneden. Neerslag zit er de komende dagen natuurlijk helemaal niet in. Pas in de tweede helft van de volgende week lijken de neerslagkansen dan iets toe te gaan nemen maar dat is nog erg ver weg en dus onzeker.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer