neerslagradar

 update op :    maandag 18 november 2019 om 20:15 uur
 volgende op:    dinsdag 19 november 2019 om 08:15 uur

Vandaag bepaalde een storing afkomstig vanuit het zuidoosten, het weerbeeld in Nederland. In vooral het oosten viel flink wat neerslag tot 27 mm aan toe in de Achterhoek en Limburg. Richting het westen minder neerslag maar nog altijd zo'n 11 mm in Gorinchem en bij dit weerstation viel 6.4 mm. Aan de kust viel nog minder neerslag met in Zeeland amper neerslag. Daarbij was het zwaar bewolkt en kreeg de zon in vrijwel het hele land geen enkele kans. De temperatuur steeg naar 7.7° bij dit weerstation en vanmiddag stond er een meest matige wind uit het noordwesten. De rest van de avond kunnen er nog wat buien vallen, komende nacht neemt de buienkans geleidelijk aan af en klaart het vanuit het zuiden wat op. De temperatuur daalt tijdens opklaringen naar ongeveer 4°.

Morgen beginnen we met vrij veel bewolking en vooral in de ochtend zouden er nog wat buitjes kunnen vallen. In de loop van de dag verschijnen er ook opklaringen en kan de zon zich laten zien. In de middag zal het meest droog zijn en dan wisselen zonnige en bewolkte momenten elkaar af. De wind waait matig uit het westen tot zuidwesten en de temperatuur komt opnieuw uit op ongeveer 8°. In de nacht naar woensdag daalt het kwik bij brede opklaringen tot rond het vriespunt.

Woensdag en donderdag verlopen droog. We zien dan overdag geregeld de zon schijnen maar er drijven ook vrij veel wolkenvelden over en dus wisselen zon en wolken elkaar dan af. Woensdag verloopt bij een temperatuur van ongeveer 6° wat kouder en dat bij een matige wind uit het oosten. Op donderdag draait de wind naar het zuidoosten en kan de temperatuur in de middag uitkomen rond de 8°. In de nacht en vroege ochtend temperaturen iets boven het vriespunt.

Daarna een overwegend droog en wisselend bewolkt weerbeeld waarbij de nadruk toch op de bewolking zal liggen. De temperaturen gaan een fractie omhoog en kunnen in het komend weekend mogelijk aan de 10° reiken. De wind waait dan overwegend matig uit een zuidoostelijke richting. In de nacht en vroege ochtend kan het kwik tijdens opklaringen uitkomen rond de 2° of 3°.

Meteogram Ridderkerk

het weer