het weer in Ridderkerk

update op :      vrijdag 24 januari 2020 om 20:00 uur
 volgende op: zaterdag 25 januari 2020 om 09:30 uur

De dag verliep in een grijs sfeertje. Vanochtend een egaal bewolkt weerbeeld maar tegen het middaguur dreigde het even op te klaren en kwam de zon even flets door de bewolking heen maar enkele momenten later raakte het weer egaal bewolkt en vanmiddag werd het zelfs wat nevelig. Bij een zwakke wind uit het zuiden bleef de temperatuur steken op een frisse 4°. De rest van de avond en ook komende nacht is het meestentijds bewolkt met misschien af en toe een even opklaring. De temperatuur daalt naar ongeveer 2° maar mocht het even langer opklaren kan het kwik wellicht nog een graadje lager uitvallen. De kans op mist of nevel is komende nacht minder groot.

Morgenochtend start opnieuw in een grijs decor. Er is veel bewolking aanwezig. In de loop van de ochtend en in de middag kan de zon zich af en toe even laten zien maar ook dan lijkt de ruimte beperkt. Veel bewolking dus met af en toe een zonnetje. Het blijft opnieuw droog. De wind gaat iets in kracht toenemen en waait eerst zwak, later matig uit het zuiden tot zuidwesten. De temperatuur loopt op naar 5° maar het zal wat kouder aanvoelen door de aanwezige wind.

Zondag verloopt nog meest droog. Wel is er veel bewolking aanwezig en de wind waait matig uit het zuiden. De temperatuur komt overdag uit rond de 8° en dus een duidelijke stijging ten opzichte van de voorgaande dagen. In de nacht naar maandag trekt een storing over en gaat het regenen. Maandag overdag is het bewolkt en valt er af en toe regen. De temperatuur loopt op naar zo'n 8° of 9°. De wind trekt verder aan en waait matig tot vrij krachtig uit een zuidwestelijke richting. De nachten verlopen vorstvrij.

Dinsdag krijgen we te maken met buien en omdat de lucht op hoogte koud is kunnen de buien vergezeld gaan van hagel en windstoten. De reguliere wind is ook merkbaar aanwezig en waait vrij krachtig tot krachtig en aan zee kan de wind toenemen tot hard. Overdag wordt het dan zo'n 6° of 7° maar het zal kouder aanvoelen. Daarna blijft het sterk wisselvallig en soms onstuimig. Tegen het weekend lijkt het weer wat rustiger en ook droger te worden bij temperaturen die overdag uitkomen rond de 8° maar in het weekend wellicht nog iets hoger. Nachtvorst is de komende week niet aan de orde.

Korte termijn verwachting Ridderkerk

het weer